به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر باقر لاریجانی در اولین همایش پژوهشی حوزه پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه این دانشگاه عهده دار 60 درصد بار آموزش عالی در حوزه های مختلف و بیش از 40 درصد بار آموزش پزشکی کشور است، گفت: حوزه علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی دارای 86 واحد دانشگاهی، هزار و 806 عضو هیات علمی، 61 هزار دانشجو در مقاطع مختلف تحصیلی، 51 رشته دانشگاهی، هزار و 500 تخت بیمارستانی در 10 بیمارستان کشور و 13 مجله علوم پزشکی است.
قائم مقام رئیس دانشگاه در علوم پزشکی اظهار داشت: دانشگاه آزاد اسلامی در سال 2013 در نظام رتبه بندی ESI بین دانشگاه های 1 درصد برتر دنیا دارای رتبه 925 از نظر تعداد استناد و رتبه 249 از نظر تعداد مقاله است. همچنین این دانشگاه در حال حاضر دارای 136 مقاله پر استناد در بین 1 درصد مقالات پر استناد ESI است.
وی به مقایسه تعداد مقالات گروه پزشکی از کل مقالات پزشکی کشور در بانک اطلاعاتی Scopus (اسکوپوس) اشاره کرد و گفت: مقالات گروه پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی در این بانک 12 هزار و 24 مقاله است به عبارتی سهم مقالات گروه پزشکی دانشگاه آزاد از کل مقالات علوم پزشکی کشور 15 درصد است.
لاریجانی خاطر نشان کرد: ایجاد نگاهی جدید در گسترش حیطه های میان رشته ای، توجه بیشتر به بستر بالینی برای آموزش رشته های علوم پزشکی، توسعه مقاطع تحصیلات تکمیلی، استفاده از ظرفیت های قانونی ایجاد شده از برنامه های حوزه علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی به شمار می رود.
وی با تاکید بر لزوم جذب اعضای هیات علمی پژوهشی در قالب وابستگی دوگانه اعضای هیات علمی دانشگاه های دیگر، گفت: در این الگو دانشگاه آزاد از اعضای هیات علمی دانشگاه های دیگر دعوت می کند تا در قالب وابستگی دوگانه عضو هیات علمی پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی شوند.
قائم مقام رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه علوم پزشکی بر ارتقای زمینه های پژوهش تاکید کرد و اظهار داشت: بیمارستان ها مهمترین زمینه های پژوهشی در علوم پزشکی هستند که اطلاعات موجود در آنها می تواند برای پژوهش بسیار مورد استفاده قرار گیرد.
وی با اشاره به تاسیس مراکز توسعه پژوهش در بیمارستان ها به عنوان مدلی موفق، افزود: در این الگو با امکانات کمی می توان در هر بیمارستان یک مرکز توسعه پژوهش راه اندازی کرد تا کارشناسان و اعضای هیات علمی آن مجموعه بتوانند با دریافت تسهیلات، اطلاعات خود را به مقاله تبدیل کنند.
لاریجانی ایجاد مراکز رشد را یکی از حلقه های مهم زنجیره پژوهش عنوان کرد و افزود: راه اندازی مراکز رشد مانند مراکز رشد فراورده های دارویی، مرکز رشد فراورده های بیولوژیک و مرکز رشد تجهیزات پزشکی و همچنین تاسیس پارک علم و فناوری و شهرک دانش و سلامت در دستور کار است.
نظر شما